Restauracja węgierska Warszawa

Kuchnia węgierska – kuchnia Węgier przynależy do kuchni środkowoeuropejskich, odznacza się jednakże wśród nich specyficznymi cechami. Tradycyjna kuchnia bazuje na mięsie, warzywach sezonowych, owocach i świeżym chlebie. Szczególnie popularną z tych cech jest stosowanie jako przyprawy czerwonej papryki w proszku, aktualnie głównie słodkiej. Kuchnia węgierska w tradycyjnej postaci to potrawy podawane w czardach przy romskiej muzyce. Stała się turystyczną wizytówką kraju. Umiarkowanie ciepły, dosyć suchy klimat oraz żyzność gleb Kotliny Panońskiej gwarantuje Węgrom pielęgnację zbóż i innych produktów rolniczych, ogrodniczych oraz sadowniczych. Wśród upraw owocowych należy zwrócić uwagę na winną latorośl, której owoce służą do bezpośredniej konsumpcji jak i do realizacji wina.

 
 
Cena
do uzgodnienia
Zgłoszone: 29-07-2017

do końca: -33 sekund

Restauracja węgierska Warszawa

Dołącz do
swoich znajomych!